Längre hår – så får du långt hår

Det är lättare sagt än gjort att spara till ett långt hår. Det krävs tålamod och envishet för att spara ut håret. Det första man bör tänka på är att håret växer långsamt, tillväxten är ungefär mellan 1-2 cm i månaden. Det kan skilja sig mellan olika individer hur snabbt det växer. För vissa växer håret snabbt och för andra växer det långsamt. Man kan påverka hårväxten med kost och livsvanor samt hjälpa kroppen på traven med vissa kosttillskott. Det finns även kosttillskott som är särskilt utformade för att stimulera hårets tillväxt, det finns ett antal att välja mellan men Wonderful hair är en av de mer populära varianterna som ger bra effekt. Längre ner hittar du mer utförlig information om hårväxt samt hur man kan stimulera den på olika sätt.

Hälsan viktig
För att håret ska bli lång och fylligt behöver det vara starkt och friskt. Om det slits eller inte är starkt nog går det av och blir aldrig långt. Kroppens hälsa är viktig för håret kvalitet, för att få starkt hår som är friskt och vitalt är det av stor vikt att ta hand om kroppen. Ät en nyttig och varierad kost med mycket protein. Kosten bör innehålla rikliga mängder av de mineraler och vitaminer som kroppen behöver. Se till att få regelbunden motion och lev en sund livsstil.

Det är en god att komplettera en sund kost och regelbunden motion med extra tillskott av vitaminer och andra ämnen som håret behöver. Protein är viktigt för håret. Extra tillskott av proteiner kan vara till hjälp när man sparar ut till långt hår. Man kan få i sig extra proteiner genom att dricka proteindrycker eller utforma kosten med högt innehåll av protein. Tillskott av vitaminer är att rekommendera när man vill ha ett långt fylligt hår. Ät kosttillskott och vitamintillskott som innehåller vitamin B och E samt kisel. Testa även kosttillskott som är särskilt utformade för att stimulera hårets tillväxt, de innehåller ofta en blandning av vitaminer och mineraler samt andra ämnen som hjälper kroppens hårväxt.

Klippning
När du sparar till långt hår bör man tänka på att inte klippa det för ofta. Hår växer långsamt och om det klipps för ofta klipper man bort delen som växt ut. Toppa håret var tredje månad och klipp bort en så liten bit som möjligt. Ta bort bort högst en till högst två centimeter om det är möjligt. Det är en bra ide att berätta för frisören du klipper dig hos att du sparar till långt hår. Om topparna inte blir slitna kan man låta det gå längre mellan klippningarna.

Styling
För att hålla håret starkt bör man undvika att styling eller behandlingar av håret som sliter mycket. Detta innebär att verktyg för styling som värmetång eller hårfön inte ska användas för ofta, en eller två gånger i veckan räcker. Bleking, färgning och permanent av håret sliter mycket. Undvik behandlingar av denna sort när du sparar ut håret. Ett undantag är att färga håret mörkare. Det skadar inte håret lika mycket som blekning eller färg till ljusare färger.

Hårvård och schampo
Hårvård är en mycket viktig komponent för att hålla håret starkt och fint. Tvätta inte håret för ofta, det kan slita på det. Tvätta varannan eller var tredje dag. När man tvättar håret är det bra att massera hårbotten, detta stimulerar cirkulationen.

Var försiktig när du tvättar håret, slit eller gnugga inte för mycket. Rätt hårvårdsprodukter är viktigt. En uppsättning hårvårdsprodukter bör innehålla ett bra schampo, balsam samt en inpackning. En inpackning kan bygga upp håret och ge det näring. För att hitta hårvårdsprodukter som passar dig bäst måste man prova sig fram, det finns inte en produkt som passar alla.

Ett tips för att hitta rätt hårvårdsprodukter är att ta reda på din hårtyp. Detta kommer att underlätta för dig att hitta rätt hårvårdsprodukter. Om man inte redan vet den kan man ta hjälp av en frisör för råd.

Hårvårdsprodukter

Använd rätt produkter och ta hand om kroppen samt styla skonsamt för att få ett långt hår