Jämför produkter mot håravfall

Det finns en stor mängd produkter på marknaden idag som har som syfte att hjälpa till med att ge tjockare hår eller motverka håravfall och tunnhårighet. Det stora utbudet innebär att det finns produkter i många former och typer. Det går att hitta allt från vitaminer, receptfria läkemedel, receptbelagda mediciner, kosttillskott, schampon till apparater som laserkammar att nämna några exempel. Här kommer vi kort att beskriva ett par bra produkter som kan vara till hjälp.

Priorin
Priorin jmf
Priorin är ett av de mer populära kosttillskotten för att stärka håret. Produkten innehåller en kombination av vitaminer och ämnen, bland annat vitamin B5 och Biotin, som är kända för att ge håret näring och stärka hårets tillväxt från rötterna. Priorin har visat goda resultat från kunder och har många positiva recensioner. Produkten ger resultat relativt snabbt jämfört med andra kosttillskott, tillverkaren rekommenderar att använda priorin i minst 3 månader, men många upplever förbättringar innan tre månader. Tänk på att produkten inte är avsedd för att åtgärda tunnhårighet eller håravfall orsakade av hormoner, ärtligt tunnhårighet eller andra svårare medicinska orsaker. Kan användas av män och kvinnor.
Receptbelagt: Nej
Läkemedelsklassat: Nej
Stimulerar hårväxt:
Förebygger håravfall:
Kan användas av män: Ja
Kan användas av kvinnor: Ja
Säljare / pris: Svenskt Kosttillskott / 334 kronor


TRX2
TRX2 jmf
TRX2 är ett ganska nytt men relativt populärt kosttillskott för att stimulera hårets tillväxt och motverka håravfall. Produkten innehåller naturliga ingredienser och är utvecklad vid oxfords universitet. Formulan är baserad på resultat av studier av håravfall. TRX2 har många nöjda kunder och positiva recensioner. Vidare har preparatet visat positiva resultat i studier, en klinisk undersökning visade en genomsnittlig ökning av antalet hår(det genomsnittliga antalet hår över en yta som mäter 2×2 cm) med 35% över 9 månader och ca 49% på 18 månader. TRX2 kan även användas i förebyggande syfte som om du vill ha tjockare eller fylligare hår. Det innehåller inga artificiella konserveringsmedel, färgämnen eller gluten och passar vegetarianer. TRX2 är ett bra alternativ om du vill stimulera din hårväxt med långvarig effekt och har tålamod att använda det över en längre period. Produkten utformad för att motverka tillfällig hårförlust, tidiga stadium av håravfall samt stimulera hårtillväxt och är mindre effektivt för att motverka svårare fall eller ärftligt håravfall.
Receptbelagt: Nej
Läkemedelsklassat: Nej
Stimulerar hårväxt:
Förebygger håravfall:
Kan användas av män: Ja
Kan användas av kvinnor: Ja
Säljare / Pris: Shytobuy / 655 kronor


Propecia
Propecia jmf
Propecia är ett av marknadens effektivaste läkemedel mot håravfall. Den stimulerar återväxt av och hindrar fortsatt håravfall. Läkemedlet innehåller finasterid är utformat för män och är främst till för svårare fall av håravfall som bland annat ärftligt håravfall. Medicinen är synnerligen effektiv och har mycket god effekt som bevisats i kliniska studier, den stoppar håravfallet hos över 90% av männen efter upp till två års behandling. Det tar i normala fall mellan 3 till 6 månader innan man ser en tydlig förbättring. Propecias verkan varar så länge du använder läkemedlet, om du slutar ta det avtar effekten och försvinner oftast helt inom 9-12 månader.
Receptbelagt: Ja
Läkemedelsklassat: Ja
Stimulerar hårväxt:
Förebygger håravfall:
Kan användas av män: Ja
Kan användas av kvinnor: Nej
Säljare / pris: Dokteronline / 961 kronor – 28 tabletter


iGrow laserhjäm

En laserhjälm kan lite förenklat beskrivas som en apparat som med hjälp av laser behandlar hårsäckarna och stimulerar håret tillväxt. Produkten använder sig av laser för att tränga in på djupet i hårsäckarna, ge dem näring samt stimulera tillväxt. Produkten är säker att använda och är godkänd av FDA. IGrow laserhjälm använder en metod som kallas “Low Level Light therapy-(LLLT)” och har uppvisat goda resultat, i kliniska studier har den uppvisat markanta förbättringar av antalet hårstrån per kvadratcentimeter. Läs här om du vill veta mer. De första resultaten brukar i vanliga fall synas inom 4-12 veckor, och en stor majoritet upplever markanta förbättringar inom 12-20 veckor. Appliceringen är lätt att sköta, man sätter hjälmen på huvudet och väljer ett program. Sedan låter man hjälmen sitta på tills programmet är färdigt. Behandlingen bör utföras 1-2 gånger per dag. Produkten kostar en del men det är ett alternativ som är säkert och bekvämt att använda även under en lång tid. Behandlingen ger även bra resultat.
Receptbelagt: Nej
Läkemedelsklassat: Nej
Stimulerar hårväxt:
Förebygger håravfall:
Kan användas av män: Ja
Kan användas av kvinnor: Ja
Säljare / Pris: Shytobuy / 6499 kronor


Rogaine
Rogaine jmf
Rogaine är en receptfri medicin mot håravfall. Den är främst avsedd för att motverka tidiga stadier av håravfall och ärftlig tunnhårighet. Läkemedlet innehåller den aktiva substansen minoxidil. Rogaine finns i två varianter, en avsedd för män och en avsedd för kvinnor. Det är inte att rekommendera att använda fel sort. Rogaine är ett av de mer populära läkemedlen mot tunnhårighet och har en bra, kliniskt bevisad effekt mot håravfall / tunnhårighet. De första resultaten brukar visa sig efter mellan 2 till 8 månader, men de kan skilja sig lite mellan män och kvinnor. Hos män bromsas håravfallet upp i ca 80% av fallen, hos kvinnor rör det sig cirka 60%. För att få ut bästa möjliga effekt av läkemedlet bör du använda det i upp till 8 månader.
Receptbelagt: Nej
Läkemedelsklassat: Ja
Stimulerar hårväxt:
Förebygger håravfall:
Kan användas av män: Ja
Kan användas av kvinnor: Ja
Säljare / pris: Gents -Rogaine för män / 3×60 ml – 829 kronor