Jämför produkter mot håravfall

Det finns en stor mängd produkter på marknaden idag som har som syfte att hjälpa till med att ge tjockare hår eller motverka håravfall och tunnhårighet. Det stora utbudet innebär att det finns produkter i många former och typer. Det går att hitta allt från vitaminer, receptfria läkemedel, receptbelagda mediciner, kosttillskott, schampon till apparater som laserkammar att nämna några exempel. Här kommer vi kort att beskriva ett par bra produkter som kan vara till hjälp.

Priorin
Priorin jmf
Priorin är ett av de mer populära kosttillskotten för att stärka håret. Produkten innehåller en kombination av vitaminer och ämnen, bland annat vitamin B5 och Biotin, som är kända för att ge håret näring och stärka hårets tillväxt från rötterna. Priorin har visat goda resultat från kunder och har många positiva recensioner. Produkten ger resultat relativt snabbt jämfört med andra kosttillskott, tillverkaren rekommenderar att använda priorin i minst 3 månader, men många upplever förbättringar innan tre månader. Tänk på att produkten inte är avsedd för att åtgärda tunnhårighet eller håravfall orsakade av hormoner, ärtligt tunnhårighet eller andra svårare medicinska orsaker. Kan användas av män och kvinnor.
Receptbelagt: Nej
Läkemedelsklassat: Nej
Stimulerar hårväxt:
Förebygger håravfall:
Kan användas av män: Ja
Kan användas av kvinnor: Ja
Säljare / pris: Svenskt Kosttillskott / 689 kronor (3 mån kur)

Wonderful hair

Wonderful hai är ett ganska nytt men relativt populärt kosttillskott för att stimulera hårets tillväxt och motverka håravfall. Produkten innehåller naturliga ingredienser och är utvecklad avHealthwell. Formulan är baserad på resultat av studier av håravfall. Wonderful hai har många nöjda kunder och positiva recensioner. Wonderful hai kan även användas i förebyggande syfte som om du vill ha tjockare eller fylligare hår. Det innehåller inga artificiella konserveringsmedel, färgämnen eller gluten och passar vegetarianer. Wonderful hai är ett bra alternativ om du vill stimulera din hårväxt med långvarig effekt och har tålamod att använda det över en längre period. Produkten utformad för att motverka tillfällig hårförlust, tidiga stadium av håravfall samt stimulera hårtillväxt och är mindre effektivt för att motverka svårare fall eller ärftligt håravfall.
Receptbelagt: Nej
Läkemedelsklassat: Nej
Stimulerar hårväxt:
Förebygger håravfall:
Kan användas av män: Ja
Kan användas av kvinnor: Ja
Säljare / Pris: Svensktkosttillskott / 549 kronor

Propecia
Propecia jmf
Propecia är ett av marknadens effektivaste läkemedel mot håravfall. Den stimulerar återväxt av och hindrar fortsatt håravfall. Läkemedlet innehåller finasterid är utformat för män och är främst till för svårare fall av håravfall som bland annat ärftligt håravfall. Medicinen är synnerligen effektiv och har mycket god effekt som bevisats i kliniska studier, den stoppar håravfallet hos över 90% av männen efter upp till två års behandling. Det tar i normala fall mellan 3 till 6 månader innan man ser en tydlig förbättring. Propecias verkan varar så länge du använder läkemedlet, om du slutar ta det avtar effekten och försvinner oftast helt inom 9-12 månader.
Receptbelagt: Ja
Läkemedelsklassat: Ja
Stimulerar hårväxt:
Förebygger håravfall:
Kan användas av män: Ja
Kan användas av kvinnor: Nej
Säljare / pris: Dokteronline / 961 kronor – 28 tabletter

Theradome™ LH80 PRO laserhjäm

En laserhjälm kan lite förenklat beskrivas som en apparat som med hjälp av laser behandlar hårsäckarna och stimulerar håret tillväxt. Produkten använder sig av laser för att tränga in på djupet i hårsäckarna, ge dem näring samt stimulera tillväxt. Produkten är säker att använda och är godkänd av FDA. Theradome™ LH80 PRO laserhjälm använder en metod som kallas “Low Level Light therapy-(LLLT)” och har uppvisat goda resultat, i kliniska studier har den uppvisat markanta förbättringar av antalet hårstrån per kvadratcentimeter. Läs här om du vill veta mer. De första resultaten brukar i vanliga fall synas inom 4-12 veckor, och en stor majoritet upplever markanta förbättringar inom 12-20 veckor. Appliceringen är lätt att sköta, man sätter hjälmen på huvudet och väljer ett program. Sedan låter man hjälmen sitta på tills programmet är färdigt. Behandlingen bör utföras 1-2 gånger per dag. Produkten kostar en del men det är ett alternativ som är säkert och bekvämt att använda även under en lång tid. Behandlingen ger även bra resultat.
Receptbelagt: Nej
Läkemedelsklassat: Nej
Stimulerar hårväxt:
Förebygger håravfall:
Kan användas av män: Ja
Kan användas av kvinnor: Ja
Säljare / Pris: Shytobuy / 9999 kronor

Trioxidil
trioxidil
Trioxidil är ett tre stegs kit för tjockare och bättre hårkvalitet. Trioxidil finns i två varianter, en avsedd för män och en avsedd för kvinnor. Det är inte att rekommendera att använda fel sort. Kitet består av schampo, balsam och skalpformula som ska användas enligt intruktion regelbundet.
Receptbelagt: Nej
Läkemedelsklassat: Nej
Stimulerar hårväxt:
Förebygger håravfall:
Kan användas av män: Ja
Kan användas av kvinnor: Ja
Säljare / pris: Trioxidil för män – 409 kronor
Trioxidil för kvinnor – 409 kronor