Hårvård – schampo och balsam för tjockt hår

För att få ett tjockt och vackert hår är rätt hårdvård en av de viktigaste åtgärderna. Hårvård tillsammans med en nyttig allsidig kost är en kan förvandla ditt hår till att bli tjockt,glansigt och vackert. Ett vackert hår kan öka din självkänsla och få dig att må bättre.

Välj hårvårdsprodukter noga
Hårvårdsprodukter som du använder för att tvätta och vårda håret bör väljas med omsorg. När det gäller produkter som man har i håret finns det ingen produkt som passar alla men det finns några generella tips.

Ett grundläggande hårvårdspaket bör innehålla minst tre olika typer av hårvårdsprodukter. Man behöver ett bra schampo, ett balsam samt en inpackning. Man kan även komplettera med andra typer av behandlingar och huskurer om man vill. För extra effekt kan man komplettera med medel som stimulerar hårtillväxt eller kosttillskott som stärker håret. Förutom kosttillskott finns det även bra schampon som bidrar till att öka hårets tillväxt som tex Revita Schampo.

Schampon som är för starka kan torka ut och skada håret. Välj ett schampo som inte innehåller för starka rengöringsmedel som sulfat. Schampo ska helst vara milda och bevara hårets naturliga oljor. En del schampon tillför håret näringsämnen som keratin eller andra proteiner som håret mår bra av, detta hjälper dig att få ett starkt och tjockt hår. Använd alltid balsam. Det återfuktar, vårdar och minskar risken för att håret ska torka ut. Vissa balsam innehåller även vårdande ämnen. Använd en någon form inpackning regelbundet. De stärker håret och tillför extra näring och proteiner.

Rätt hårvårdsprodukter kan hjälpa dig

Rätt hårvårdsprodukter kan hjälpa dig!

Massera hårbotten och tvätta inte för ofta
Hur ofta håret tvättas och hur man tvättar och kammar kan påverka. När man duschar är det bra att försiktigt massera hårbotten när man schamponerar hårbotten. Detta stimulerar cirkulationen och detta kan stimulera hårsäckarna.

Tvätta inte håret för ofta. Om det tvättas för ofta kan det bli utslitet och torrt. Försök att tvätta håret varannan eller var tredje dag. Man kan även då och då bara skölja håret med vatten och använda balsam utan att använda schampo.

Var varsam när du tvättar håret eller kammar det. Riv eller slit inte utan var försiktig med håret. När man använder balsam är det en god ide att vänta med att kamma tills håret är torrt för att minska mängden hårstrån som bryts av.

Huskurer och knep
Det skadar inte att testa olika huskurer för att stimulera håret och få det tjock, fint och friskt. Tre populära huskurer är:

  • Kokosolja
  • Olivolja
  • Ricinolja

Huskurerna är enkla att använda och lätta att applicera. Man masserar in antingen kokosolja, olivolja eller ricinolja i håret till det täcker det. Sedan låter man det verka en stund. Om man vill kan låta det verka i flera timmar eller dagar, ju längre de får vara inne desto bättre. Behandling med oljor kan öka välmående samt ge håret mer fyllighet.